Izbrana novica

20. April 2016

uspešni na razpisu EACEA - Creative Europe 2016

Združenje zgodovinskih mest Slovenije kot partner projekta, skupaj z Muzeji radovljiške občine kot vodilnim partnerjem, je v hudi konkurenci 529 prijav iz vse Evrope, uspelo s projektom diStory - Digital Stories of Small Historic Towns. Čestitamo !

Odobrenih je bilo le 66 projektov, med njimi tudi trije z vodilnimi partnerji iz Slovenije: Narodna galerija, KID KIBLA in Muzeji radovljiške občine ter še devetimimi partnerskimi organizacijami, med njimi Združenje zgodovinskih mest Slovenije.
Cilj projekta diStory je bolje izkoristiti potencial IKT tehnologij za večjo "digitalno" privlačnost kulturne dediščine še zlasti med mladimi ter spodbujanje sodelovanja z "novim digitalnim občinstvom" v majhnih zgodovinskih mestih

S pomočjo štirih sodelujočih malih zgodovinskih mest bomo razvili pilotni primer inovativnega pristopa k digitalnemu komuniciranju s ciljnimi skupinami in "materialno in nematerialno" dediščino malih zgodovinskih mest predstavili z uporabo pojma "digitalna zgodba", ki bo razširjena in kasneje uporabljena v drugih majhnih zgodovinskih mestih po Evropi.

Foto

 
   
Kontaktni podatki
Združenje zgodovinskih mest Slovenije
Mestni trg 15, Škofja Loka
telefon: +386 4 51 32 433
e-pošta: info@zgodovinska-mesta.si
Povezave na člane združenja
Občine: Idrija / Jesenice / Kamnik / Koper / Kostanjevica na Krki
Kranj / Metlika / Novo mesto / Piran / Ptuj / Radovljica
Slovenske Konjice / Škofja Loka / Tržič / Žužemberk

Podjetja: Gea Consult / Projektiva inženiring / TMD Invest
Umarh / Hafner Medard s.p. / Razvojna agencija Sora
Razvojna agencija Gorenjske BSC d.o.o. / Gradart d.o.o.
Ostale zanimive povezave
© 2010 - Združenje zgodovinskih mest Slovenije