novice / 21. oktobra 2024

Zgodovinska mesta v Salzburgu

Na STO-jevi turistični delavnici v Salzburgu je med desetimi sodelujočimi svojo turistično ponudbo avstrijskim tour operaterjem predstavljalo tudi Združenje zgodovinskih mest Slovenije.

15. oktobra smo se v Salzburgu v organizaciji predstavništva Slovenske turistične organizacije v Avstriji udeležili turistične delavnice. Butičnega workshopa se je udeležilo približno 30 avstrijskih organizatorjev potovanj in turističnih agencij. Na sestankih so pridobili informacije o edinstvenih doživetjih, ki jih ponuja Slovenija in slovenska zgodovinska mesta.

Na delavnici smo avstrijskim organizatorjem potovanj in avstrijskim predstavnikom turističnih agencij predstavili produkt Zgodovinska mesta in programe za obisk zgodovinskih mest. Udeleženci so pokazali veliko zanimanje za obisk kulturnih znamenitosti, predvsem pa kulinaričnih in kulturnih doživetij v slovenskih zgodovinskih mestih – tako za individualne goste kot za skupine. Gostje iz tega dela Avstrije so cenovno manj občutljivi, pričakujejo pa visok nivo storitev. Posebno zanimanje so pokazali tudi za potovanja na trajnosten način, predvsem z vlaki.

Izjemno zanimanje avstrijskih turističnih agentov za slovensko turistično ponudbo pomeni odlično izhodišče za razvoj novih skupnih projektov in krepitev slovenske turistične promocije in slovenskih zgodovinskih mest na avstrijskem trgu.