Kamniška kajžerca
Polobarjena klobasa, ki temelji na družinskem izročilu kamniškega mesarja Podgorška.
Poizkusite jo lahko v Kamniku.Kloštrska kremšnita
Kremna rezina, ki izvira iz Uršulinskega samostana v Mekinjah.
Poizkusite jo lahko v Kamniku.Firštov divjačinski golaž
Firštov golaž je divjačinska jed, ki je povezana s pridihom gosposkega in velja za spomin na izročilo lova v Kamniški Bistrici, v povezavi s ...
Poizkusite ga lahko v KamnikuTuhinjska fila
Tuhinjska fila je praznična jed, narejena iz šunke, belega kruha, jajc, čebule, smetane in začimb. Marsikje jo še danes postrežejo samo za velik...
Poizkusite jo lahko tudi v Kamniku.Trnič
Velikoplaninski slani sir hruškaste oblike, okrašen z rezljanimi »pisavami«.
Priprava mase za izdelavo trniča traja od štiri do pet dni. Pasti...
Poizkusite jih lahko v KamnikuIdrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so kulinarična posebnost Idrije, pripravljeni iz testa in krompirjevega nadeva, poznani predvsem po značilni obliki Napoleonovega...
Poizkusite jih lahko v IdrijiCeljska rolca
Priljubljena celjska sladica iz orehovega testa, polnjena s stepeno sladko smetano, oblita s čokolado in posuta z orehi.
Poizkusite jo lahko v Celju