Ajdovi/édavi žganki/žganci po koroško
Sestavine:
za 4 osebe
40 dag ajdove moke
6 dl vode
1 kavna žlička soli
1 jedilna žlica olja
polna žlica ocvirkov ali žlica do dve masla
Pri...
Kvočevi nudlni
Po nadevu iz suhih hrušk, ki jih na Koroškem imenujejo kvoce (Mežiška dolina) oziroma kloce (Mislinjska in Dravska dolina), so dobili ime kvočevi...
Mežerli
Sestavine za en pekač jedi:
1,2 kg junčjih pljuč
0,6 kg na kocke narezanega belega kruha
2 l mleka
2 dcl alpske smetane
2 čebuli
4 jajca
belo olj...
Koroška skuta
Sestavine:
1/2 kg skute
1 velika čebula
sol, poper
bučno olje
Priprava:
Čebulo narežemo na drobno, zmešamo s skuto, solimo, popramo,...
Kruhov hren
Gre za tradicionalno gosto omako, ki jo ponavadi postrežemo skupaj s praženim oziroma restanim krompirjem in kuhano govedino, ki nam ostane od nedel...
Smrekovo žganje Krucefix
Krucefix je unikatna družinska destilarna, ki ponuja nepozabno razvajanje in degustacijo hišnih žganj in likerjev. Z veseljem in gostoljubno sprej...
TržičEkološko pivo Šlibar iz Tržiča
Na družinski ekološki kmetiji Šlibar so pred današnjimi gospodarji kmetovali že mnogi rodovi, po ekoloških pravilih pa so začeli kmetovati v l...
Poskusite ga lahko v TržičuVelikonočna juha aleluja
Ena najstarejših velikonočnih jedi na Slovenskem je velikonočna juha aleluja. Pripravljali so jo v mnogih slovenskih krajih, tudi v zgodovinskih me...
Poskusite jo lahko v IdrijiVelikonočna prata ali budl (Tržiška prata)
Ena od značilnih jedi Tržiča je »tržišk kosiv«. Sestavljajo ga pečenka oz. mesna štruca (prata, budl), solata in pražen krompir. Velik...
Poskusite jo lahko v TržičuPEHTRANOVA POTICA (recept novomeškega mojstra Judeža)
V slovenski tradicionalni kuhinji ne manjka različnih vrst in oblik potic, ki so slovensko kulinariko ponesle daleč v svet. Pehtranova potica je zag...
Poskusite jo lahko v Novem Mestu