Mežerli
Sestavine za en pekač jedi:
1,2 kg junčjih pljuč
0,6 kg na kocke narezanega belega kruha
2 l mleka
2 dcl alpske smetane
2 čebuli
4 jajca
belo olj...
Koroška skuta
Sestavine:
1/2 kg skute
1 velika čebula
sol, poper
bučno olje
Priprava:
Čebulo narežemo na drobno, zmešamo s skuto, solimo, popramo,...
Kruhov hren
Gre za tradicionalno gosto omako, ki jo ponavadi postrežemo skupaj s praženim oziroma restanim krompirjem in kuhano govedino, ki nam ostane od nedel...
Smrekovo žganje Krucefix
Krucefix je unikatna družinska destilarna, ki ponuja nepozabno razvajanje in degustacijo hišnih žganj in likerjev. Z veseljem in gostoljubno sprej...
TržičEkološko pivo Šlibar iz Tržiča
Na družinski ekološki kmetiji Šlibar so pred današnjimi gospodarji kmetovali že mnogi rodovi, po ekoloških pravilih pa so začeli kmetovati v l...
Poskusite ga lahko v TržičuVelikonočna juha aleluja
Ena najstarejših velikonočnih jedi na Slovenskem je velikonočna juha aleluja. Pripravljali so jo v mnogih slovenskih krajih, tudi v zgodovinskih me...
Poskusite jo lahko v IdrijiVelikonočna prata ali budl (Tržiška prata)
Ena od značilnih jedi Tržiča je »tržišk kosiv«. Sestavljajo ga pečenka oz. mesna štruca (prata, budl), solata in pražen krompir. Velik...
Poskusite jo lahko v TržičuPEHTRANOVA POTICA (recept novomeškega mojstra Judeža)
V slovenski tradicionalni kuhinji ne manjka različnih vrst in oblik potic, ki so slovensko kulinariko ponesle daleč v svet. Pehtranova potica je zag...
Poskusite jo lahko v Novem MestuLoška smojka
Loška smojka je stara, preprosta jed, ki je doma v Škofji Loki in bližnji okolici in je ne srečamo drugod. Včasih so jo pripravljale gospodinje,...
Poskusite jo lahko v Škofji LokiPletenica
Pletenice so bile nekoč obvezno darilo ob rojstvu otroka. Danes pa so tudi lepo okrašen dodatek na mizi ob praznikih.
Sestavine:
60 dag moke
1/2 ...
Poskusite jo lahko v Brežicah