Reset pivo
Kraft reset pivo najdete v pivnici pivovarne Reset Brewery v Brežicah, kjer si lahko privoščite tudi slasten burger. Si želite izvedeti več o piv...
Poskusite ga lahko v BrežicahBelokranjska povitica
Ime povitica izhaja iz načina priprave, saj končni izdelek v pekaču povijamo okrog in okrog.
Sestavine:
Testo
500 g ajdove moke
300 g bel...
Poskusite jo lahko v MetlikiJuha dimljene postrvi
Chef Uroš Štefelin je pripravil recept za juho iz dimljene postrvi, ki jo strežejo gostom v Vili Podvin, lahko pa jo pripravimo tudi sami doma.
&nb...
Poskusite jo lahko v RadovljiciFižolov štrukelj
Štruklji so razširjena tradicionalna slovenska jed, ki se po pokrajinah razlikuje predvsem glede na nadev, s katerim nadevamo vlečeno testo. Fiž...
Poskusite ga lahko v ŽužemberkuGovnač (gvavnek) po jeseniško
Enolončnica iz sladkega zelja in krompirja je stara tradicionalna gorenjska jed, idealna za zimske dni in hitro pripravljena. Poznamo jo pod različn...
Poskusite ga lahko na JesenicahSkutni štruklji s pregreto smetano
Receptura za 4 osebe
Sestavine:
Testo
0,2 kg moke
0,02 l oljčnega olja
0,12 l mlačne vode
Nadev
0,1 kg pretlačene skute
0,2 kg pregrete s...
Poskusite jih lahko v Novem MestuFonda piranski brancin v soli
Med najbolj zdravimi in izjemno okusnimi načini priprave brancina, saj lahko to jed pripravimo popolnoma brez dodanih maščob. Brancina pečemo zako...
Poskusite ga lahko v PiranuKozjanski krapki
Kozjanski krapki so topla predjed, priloga ali nemesna glavna jed iz ajdove moke, skutinega nadeva s proseno kašo ter zabelo iz ocvirkov in kisle sme...
Poskusite jih lahko v ŠentjurjuKartuzijanska grenčina
Grenka žgana pijača iz 23-ih vrst zelišč in začimb, maceriranih v domačem žganju. Narejena je po starih receptih kartuzijanov in domačega izro...
Poskusite jo lahko v Slovenskih Konjicah