Penine Istenič
Penine Istenič imajo že zelo dolgo tradicijo pridelovanja penin na Bizeljskem, a so tudi prvo slovensko podjetje, ki se je specializiralo na klasič...
Poskusite jih lahko v BrežicahReset pivo
Kraft reset pivo najdete v pivnici pivovarne Reset Brewery v Brežicah, kjer si lahko privoščite tudi slasten burger. Si želite izvedeti več o piv...
Poskusite ga lahko v BrežicahBelokranjska povitica
Ime povitica izhaja iz načina priprave, saj končni izdelek v pekaču povijamo okrog in okrog. Belokranjska povitica se pripravlja iz vlečenega test...
Poskusite jo lahko v MetlikiJuha dimljene postrvi
Chef Uroš Štefelin je pripravil recept za juho iz dimljene postrvi, ki jo strežejo gostom v Vili Podvin, lahko pa jo pripravimo tudi sami doma.
&nb...
Poskusite jo lahko v RadovljiciFižolov štrukelj
Štruklji so razširjena tradicionalna slovenska jed, ki se po pokrajinah razlikuje predvsem glede na nadev, s katerim nadevamo vlečeno testo. Fiž...
Poskusite ga lahko v ŽužemberkuGovnač (gvavnek) po jeseniško
Enolončnica iz sladkega zelja in krompirja je stara tradicionalna gorenjska jed, idealna za zimske dni in hitro pripravljena. Poznamo jo pod različn...
Poskusite ga lahko na JesenicahSkutni štruklji s pregreto smetano
Receptura za 4 osebe
Sestavine:
Testo
0,2 kg moke
0,02 l oljčnega olja
0,12 l mlačne vode
Nadev
0,1 kg pretlačene skute
0,2 kg pregrete s...
Poskusite jih lahko v Novem MestuFonda piranski brancin v soli
Med najbolj zdravimi in izjemno okusnimi načini priprave brancina, saj lahko to jed pripravimo popolnoma brez dodanih maščob. Brancina pečemo zako...
Poskusite ga lahko v PiranuKozjanski krapki
Kozjanski krapki so topla predjed, priloga ali nemesna glavna jed iz ajdove moke, skutinega nadeva s proseno kašo ter zabelo iz ocvirkov in kisle sme...
Poskusite jih lahko v Šentjurju