Zeljševka
Odlična idrijska dobrota, narejena iz kvašenega testa, nadevana z drobnjakom.
število kosov: 10
Sestavine:
Testo
500 g moke (½ ostre in ½ mehk...
Poskusite jo lahko v IdrijiTortica Rezi s sladkorno čipko
V sodelovanju z gostilno Pri Škafarju in Sašo Bevk je Center za idrijsko dediščino poskušal razviti kulinarični produkt, ki bi nosil elemente ...
Poskusite jo lahko v IdrijiKranjsko pivo
Pravo Kranjsko pivo najdete v prijetni pivnici mikro pivovarne Kranjsko pivo, točijo ga pa tudi v številnih barih in kavarnah starega dela mesta.
...
Poskusite ga lahko v KranjuKranjski štruklji
Izjemna domača sladica, ki jo pripravljamo po posebnem receptu Magdalene Pleiweis iz 19. stoletja.
število oseb: 8 – 10
Sestavine:
Testo
1,8 dc...
Poskusite jih lahko v KranjuKranjska klobasa
Za marsikoga najbolj tipična slovenska narodna jed, ki izhaja iz kulturne dediščine kolin.
Poskusite jo lahko v KranjuAlenkin zavoj in Edvinov plošček
Slaščici nosita ime po smučarki Alenki Dovžan in hokejistu Edvinu Karahodžiću, ki zdaj vodita restavracijo na Jesenicah.
Poskusite ju lahko na JesenicahBetelovi krapi
Domači ajdovi krapi iz kvašenega testa, nadevani s skuto, kašo, drobnjakom, jajci ter preliti z ocvirki ali maslom.
Poskusite jih lahko na JesenicahFuži
Najbolj znane istrske testenine so tradicionalna priloga mesnim jedem z veliko omake. Pripravljeni so iz preprostega rezančnega testa iz moke in jajc...
Poskusite jih lahko v KopruFritaja
Tipična jajčna jed, značilna za istrsko kuhinjo. Vrste fritaje so zelo različne. Izbor in priprava je odvisna od domišljije, okusa in od tega, ka...
Poskusite jo lahko v KopruPinca
Pinca je tipična velikonočna sladica oziroma bolje rečeno sladek kruh, ki ga marsikje radi pečejo še danes. Najbolj poznana je v slovenskih obmor...
Poskusite jo lahko v Kopru